СУЧАСНІ ФОРМИ ОРГАНІЗАЦІЇ І ПРОЦЕС АНІМАЦІЙНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА

Автор(и)

  • Світлана Тимчук Уманський національний університет садівництва, Ukraine https://orcid.org/0000-0003-0331-1173
  • Наталія Терещук Уманський національний університет садівництва, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.24025/2708-4949.1-2(3-4).2021.241948

Ключові слова:

якість, анімація, індустрія гостинності, аніматор, готель, обслуговування

Анотація

У статті розглянуто процес вдосконалення якості послуги на підприємствах гостинності за допомогою анімаційної діяльності. Анімацію розглянуто як цілу галузь в готельному обслуговуванні, складова частина всього сервісу, якісного сервісу готелю. В роботі також окреслені напрямки удосконалення обслуговування в готельних підприємствах шляхом впровадження в їхню діяльність анімаційних послуг.

Основною метою даної статті є аналіз чинників, що мають вплив на розвиток анімаційного обслуговування, розкрити головні функції та напрямки анімаційного обслуговування та знайти можливі нововведення у практику готельної індустрії анімаційних програм, застосовуючи досвід провідних готельних підприємств та зарубіжних країн.

Проблема забезпечення якості продукції наразі є дуже актуальною, оскільки від того, як прогресивно іде її реалізація, залежить багато в розвитку певної галузі. Проте, говорячи про головні показники якості, а також можливі проблеми, що можуть виникати з випуском якісної послуги, то вони є індивідуальними для закладів готельно-ресторанного бізнесу та індустрії гостинності в цілому. Зараз в усьому світі став активно використовуватися зовсім новий напрямок ‒ анімація, вона займає важливу нішу в розвитку туризму, загалом, та є досить актуальною для ефективного функціонування підприємств гостинності. Організація анімації є основною частиною діяльності готельного підприємства, що виражає його високий ступінь професіоналізму.

Розглядаючи анімаційне обслуговування в готелях, можна зробити висновок про те, що в сучасному світі в умовах жорсткої конкуренції на ринку туристичних послуг неможливо уявити готельний комплекс без організації в ньому анімаційної діяльності. Для того, щоб гості закладу готельно-ресторанного бізнесу різних національностей, різного віку, статків і можливостей (фізичних, інтелектуальних і т. д.) залишалися задоволені, програми анімації повинні вдосконалюватися і змінюватися протягом усього сезону за змістом, інтенсивністю, часом проведення і за іншими параметрами для повторного повернення відвідувачів до закладу гостинності.

Посилання

Власова, Т. И. (2010). Анимационный менеджмент в туризме. Москва: Академия, 320.

Жаворонкова, О. Р. (2015). Управление покупательским поведением в индустрии гостеприимства в условиях нововведений. Ceteris paribus, №1, 45-48.

Котлер, Ф. (2010). Маркетинг от А до Я: 80 концепций, которые должен знать каждый менеджер; пер. с англ. М. : Альпина Паблишерз.

Морева, С. Н. (2020) Система подготовки кадров как основа профессиональной компетентности специалистов сферы сервиса и туризма. Социально-экономические явления и процессы, № 12.

Шелест, А. П. (2011) Маркетинговые технологии гостиничного бизнеса: Оценка эффективности управления. Вестник Тамбовского университета. 2 (94).

Яценко, Е. Е. (2013) Проблема привлечения населения к культурно-досуговой деятельности. Культура в современном мире: Опыт, проблемы, решения, 39–41.

Інноваційні технології в готельному бізнесі. Взято з http://www.rusnauka.com/6_PNI_2014/Informatica/3_160394.doc.htm

Юрченко, О. (2019) Інновації в готельному секторі України. Взято з http://dspace.univer.kharkov.ua/bitstream/123456789/13348/2/ЮРЧЕНКО%20196-203.pdf

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-10-28

Номер

Розділ

Статті

URN